In de late jaren 70 zag Volkorenbakkerij De Trog het levenslicht, dit in een zoektocht om eerlijke en kwalitatief hoogstaande broodcreaties te brengen.
De locatie werd een bakkerswinkeltje in het pittoreske historische stadscentrum van Brugge.
Het aantal trouwe “De Trog brood-lovers” groeide in de daarop volgende jaren sterk, mede door de uitstekende mond-op-mond reclame. En door een uitbreiding van het aantal De Trog verdeelpunten zoals biowinkels, bioplanets, Origino’s en andere concepten waar De Trog brood een prominente plaats inneemt.Geen wonder dat het allereerste atelier al snel te klein bleek. De verhuis naar een moderne en nagelnieuwe bakkerij in Ieper bracht soelaas. Sinds 2005 bakken we hier voor al onze broodlovers dag in dag uit, en dit 7 dagen op 7, héérlijk puur en écht Bio De Trog brood!

 

"De beste met zorg uitgekozen ingrediënten, een traditioneel ambachtelijke werkwijze, lange rust-en rijstijden, de afwezigheid van broodverbeteraars, een enthousiaste ploeg vakbekwame bakkers, héél veel passie en liefde voor het echte bakkersvak…'t recept voor uw overhéérlijk puur ambachtelijk brood !

 

De keuze van onze grondstoffen wordt bepaald door het streven naar het subtiele evenwicht tussen smaak, voedzaamheid, gezondheid en het pure ambachtelijke karakter van onze broodjuweeltjes.

Onze broden bereiden we uitsluitend met op steen gemalen meel. Hierbij wordt de hele tarwekorrel, dus ook de kern die veel vitamine E bevat, gemalen op traag draaiende molenstenen, wat verhitting voorkomt. hierdoor blijven koolhydraten, eiwitten, vitaminen, minerale spore elementen en gezonde essentiële vetzuren bewaard.

 

In combinatie met onze unieke ambachtelijke werkwijze, waarbij door toedoen van het respecteren van deeg rusttijden en het natuurlijk gistingsproces alle natuurlijke aroma's hun werk hebben kunnen doen, krijgt men zo een heerlijk smakend puur ambachtelijk brood…geniet ervan!"

 

Contactgegevens

Bio Bakkerij De Trog
Rozendaalstraat 65 - 8900 Ieper

T. +32 (0)57 48 54 19 - info@detrog.be

www.detrog.be