22 mei

Heerlijke Paschka recepten met Roger van Damme

In Verrassend Paschka gaat njam!-patissier Roger van Damme aan de slag met de verse kaas Paschka. Hij maakt heerlijke dessertjes op basis van Paschka chocolade, aardbei, banana en speculoos. In het programma wordt hij bijgestaan door vier enthousiaste Paschka-fans die samen met Roger een verrassende creatie met Paschka op tafel toveren!

 

Recept - Tempura van banaan

>> Bekijk de video <<

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

Voor de tempura van banaan: 

300 gr ijswater

175 gr bloem

60 gr zetmeel

10 gr bakpoeder

1 limoen, de zeste

4 mini-banaantjes

 

Voor de sabayon met Paschka banana:

5 eigelen

100 gr dessertwijn

65 gr suiker

20 gr citroensap

30 gr bananenpuree

200 gr Paschka banana

 

BEREIDEN:

Maak de tempura van banaan: Meng het ijswater met de bloem, het zetmeel en het bakpoeder. Pel de mini-banaatjes en snijd ze in stukjes. Verwarm de friteuse tot 175 graden, haal de stukjes banaan door het beslag en frituur ze goudbruin en krokant in de olie. 

 

Maak de sabayon: Doe alle ingrediënten voor de sabayon, behalve de Paschka banana, in een steelpannetje en meng goed. Verhit de mengeling op het vuur onder voortdurend kloppen tot een temperatuur van 85° en er binding ontstaat. Laat de sabayon even afkoelen (tot ongeveer 30°) en spatel er vervolgens voorzichtig de Paschka banana onder.

 

SERVEREN:

Laat de gefrituurde banaantjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze vervolgens met

poedersuiker. Giet de sabayon met Paschka in een kommetje en serveer met de tempura

van banaan.

 

Recept - Rolbiscuit met aardbei

>> Bekijk de video <<

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

Voor de rolbiscuit:

175 gr eiwit

160 gr suiker

140 gr eigeel

20 gr puddingpoeder

100 gr bloem

 

Voor de vulling:

100 gr mascarpone

150 gr Griekse yoghurt

25 gr aardbeienconfituur

340 gr Paschka aardbei

 

Voor de afwerking:

verse aardbeien

muntblaadjes

 

BEREIDEN:

Verwarm de oven voor op 250 graden. Klop het eiwit schuimig in de keukenrobot. Voeg in kleine beetjes de suiker toe tijdens het kloppen. Spatel het eiwit in een kom, maak de keukenrobot schoon en doe er de eigelen in. Klop ze luchtig. Meng het eigeel nu zachtjes onder het opgeklopte eiwit en zeef het puddingpoeder en de bloem boven het mengsel. Roer alles zachtjes onder mekaar. Neem een bakmatje en leg het op een bakplaat. Strijk op het matje het biscuitbeslag dun uit met een palletmesje en plaats de bakplaat in de oven gedurende 5 minuten. Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen. Maak ondertussen de vulling. Klop in de keukenrobot de mascarpone en de Griekse yoghurt los. Meng de Paschka aardbei met de aardbeienconfituur en voeg de mengeling vervolgens bij de mascarpone en Griekse yoghurt. Snijd de harde randjes van de biscuit en besmeer hem vervolgens met de helft van de aardbeienvulling. Smeer mooi plat met een palletmesje. Rol de biscuit nu strak op en besmeer de buitenkant met de andere helft van de vulling. Werk de rolbiscuit af met verse aardbeien en blaadjes munt.

 

Recept - Brownie met chocomousse en merengue

>> Bekijk de video <<

 

INGREDIËNTEN VOOR 6 PERSONEN

Voor de brownie:

360 gr eiwit

400 gr suiker

400 gr chocolade, gesmolten

400 gr boter

200 gr eidooiers

280 gr amandelpoeder

240 gr hazelnootpoeder, grof

60 gr cacaopoeder

8 gr zout

25 gr bakpoeder

60 gr bloem

 

Voor de chocomousse:

360 gr eiwit

100 gr suiker

200 gr chocolade

150 gr Paschka chocolade

 

BEREIDEN:

Maak de brownie: Klop het eiwit schuimig en voeg ondertussen in drie delen de suiker toe. Smelt de boter met de chocolade, voeg er de eidooiers, het amandelpoeder, het hazelnootpoeder, het cacaopoeder, het zout, het bakpoeder en de bloem aan toe. Maak het beslag luchtiger door er het opgeklopte eiwit onder te spatelen. Stort het beslag uit in een groot bakblik (of verschillende kleine) en plaats de brownie gedurende 25 à 30 minuten (of meer afhankelijk van de grootte van het bakblik) in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Maak ondertussen de chocolademousse: Klop het eiwit op en voeg er in drie delen de suiker aan toe. Smelt de chocolade en meng er de Paschka chocolade onder. Meng nu het opgeklopte eiwit met het chocolademengsel. Giet de chocolademousse in potjes.

 

SERVEREN:

Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen. Werk de chocolademousse af met stukjes brownie en optioneel stukjes merengue en takjes munt.

 

Recept - Sushi Speculaas

 

 

INGREDIËNTEN VOOR 6 PERSONEN

300 gr Paschka Speculoos

10 gr speculaaslikeur

3 sneden casinobrood (lange repen toastbrood zonder korst)

1 stuk zwarte rolfondant

enkele pistachenootjes, fijngehakt

enkele speculaaskoekjes, verkruimeld

 

Voor de karamel:

350 gr suiker

150 gr glucose

150 gr citroensap

135 gr room

175 gr gezouten boter

125 gr melkchocolade

 

BEREIDEN:

Haal de Paschka 20 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen. Doe 300 gram Paschka speculoos in de keukenrobot en klop zachtjes los. Leg de sneetjes casinobrood op een plank. Besmeer twee van de drie plakken met een borsteltje met de speculaaslikeur en verdeel vervolgens de luchtig geklopte Paschka er over. Leg de plakken op elkaar en bedek ze met de derde onbesmeerde plak. Snijd met een scherp mes de lange plakken in twee en leg ze op een bord. Plaats het bord in de diepvriezer tot het brood hard is zodat je het straks mooi strak kan snijden. Maak ondertussen de karamel. Verwarm de suiker in een steelpannetje op het vuur en laat lichtjes kleuren. Voeg vervolgens de glucose toe en verwarm de room met het citroensap in een ander pannetje op het vuur. Breng het roommengsel aan de kook en giet het vervolgens bij de karamel. Laat enkele minuten inkoken. Meng nu als laatste de gezouten boter en de melkchocolade er onder. Roer tot alle stukjes opgelost zijn. Giet de karamel in een potje. Rol de zwarte fondant heel dun uit tussen een laagje plasticfolie. Haal het brood uit de diepvries en snijd het in dunne plakjes van +- 1 cm dikte. Snijd ook de fontant in reepjes en rol rond elke stukje brood een reepje

fondant. Presenteer de stukjes sushi mooi op een bordje samen met de karamelsaus. Werk af met fijngehakte pistachenootjes en speculaaskruimels.

 

Terug naar overzicht